Advies t.b.v. omzettingsvergunning / woningdelen

Ben je van plan om een omzettingsvergunning aan te vragen? In dat geval is het belangrijk om je goed te laten informeren of er een deskundige partij bij te halen. Het verhuren van kamers is namelijk steeds meer aan regels gebonden, wat het ingewikkelder maakt. De eerste vraag is of er wel een omzettingsvergunning nodig is. Is het antwoord bevestigend, dan is slechts het aanvragen daarvan niet genoeg. Er is tevens een omgevingsvergunning nodig. Er zijn nog meer dingen die belangrijk zijn als je wilt beginnen met het verhuren van kamers. KGI begeleidt (nieuwe) verhuurders bij hun zaken. Wij zijn gespecialiseerd op dit gebied en ervaren in het contact met de overheid.

Omzettingsvergunning Amsterdam

In Nederland hanteren gemeenten verschillende regels als het aankomt op de voorwaarden rond omzettingsvergunningen. De ene bevordert kamerverhuur niet, terwijl de andere het zo makkelijk mogelijk wil maken. Zo versoepelde Amsterdam de regels voor de zogenoemde ‘kamergewijze verhuur’. Sinds 2020 zijn er wel nog enkele belangrijke regels. De gemeenschappelijke ruimte moet bijvoorbeeld minstens elf vierkante meter groot zijn en drie meter breed. Verder zijn er onder meer eisen op het gebied van brandveiligheid. Het is aan te raden om deskundige hulp in te schakelen bij het verkrijgen van een omzettingsvergunning in Amsterdam. KGI begeleidt verhuurders daar graag mee. Op die manier zien zij niks over het hoofd en verloopt het proces soepeler.

Omzettingsvergunning Utrecht

Net als elke Nederlandse gemeente heeft ook Utrecht zijn eigen beleid op het gebied van kamerverhuur. Deze stad schrijft minimaal achttien vierkante meter gebruiksoppervlak per bewoner voor. Dat wil niet zeggen dat elke kamer zo groot moet zijn, het gaat om de gehele woning. Verder kijkt deze gemeente ernaar of kamerverhuur passend is in de desbetreffende buurt. Een van de criteria daarbij is dat men niet al veel andere omzettingsvergunningen in de omgeving verstrekte. Dit om eventuele overlast tegen te gaan. Verstandig is in ieder geval om niet over één nacht ijs te gaan bij de aanvraag voor een omzettingsvergunning. KGI begeleidt haar opdrachtgevers graag op dit gebied. Wij zorgen ervoor dat zij voldoen aan alle regels en daarbij niets missen.

Neem contact op

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.