Contactgeluid

Contactgeluid, vrijwel iedereen produceert het gedurende de hele dag. Voorbeelden ervan zijn: het sluiten van een deur, het typen op een toetsenbord en het lopen op een vloer. Dit lijken onschuldige, alledaagse handelingen en dat zijn het vaak ook. Problematisch kan het worden wanneer ze bijvoorbeeld in een gehorig appartementencomplex worden verricht. Het simpele verschuiven van een stoel kan dan tot irritatie leiden bij de buren. Er zijn oplossingen te bedenken om contactgeluid te verminderen. KGI voert graag een geluidshinderinspectie voor je uit die de eerste stap kan zijn in de verbetering van de situatie. Contactgeluid kan ook worden veroorzaakt door nieuwbouw. De maximale hoeveelheid contactgeluid is vastgelegd in het bouwbesluit. Neem vrijblijvend contact op met KGI voor meer informatie.

Contactgeluid naaste buren

Het is waarschijnlijk de meest storende vorm van contactgeluid: die geproduceerd door buren. Die beïnvloedt je direct in je persoonlijke levenssfeer en kan veel stress teweegbrengen. Je kunt je hierop aanpassen door je huis tegen contactgeluid van buren te laten isoleren. Contactgeluid voorkomen, is een andere oplossing om de overlast te bestrijden. Je kunt daarover met je buren in gesprek gaan. Bij de pakken neerzitten hoeft in ieder geval niet. KGI is specialist in het verhelpen van door contactgeluid veroorzaakte overlast. Wij doen graag een geluidshinderinspectie voor je. Daarmee kunnen wij onder meer het volume van het contactgeluid berekenen.

Neem contact op

Contactgeluid verminderen

Tegen veel vormen van hinderlijk contactgeluid is een oplossing te bedenken. Zo kun je contactgeluid verminderen door je plafond te isoleren. KGI biedt een scala aan mogelijkheden om de overlast bij jou aan te pakken. Om de situatie goed te schetsen, voeren wij eerst een zorgvuldige geluidshinderinspectie uit. Daarmee brengen we de bron van het contactgeluid in kaart en de remedies ertegen. De oplossing hoeft niet moeilijk of kostbaar te zijn, maar kan je algehele gevoel van welbevinden in huis sterk verbeteren. Zoek vooral vrijblijvend contact met KGI-Groep, zodat wij onze kennis op dit gebied kunnen delen.

Geluidsisolatie contactgeluid

Geluidisolatie kan de door contactgeluid veroorzaakte hinder aanzienlijk reduceren. KGI brengt graag een bezoek om te inventariseren op wat voor manier die uitkomst kan bieden. Zo kan het volume van het contactgeluid verminderen door je plafond te isoleren. Wanneer je naaste buren het veroorzaken, is het een mogelijkheid om geluidsisolatie toe te passen in de muren. KGI neemt zorgvuldigheid in acht als het gaat om een oplossingskeuze. Met een geluidshinderinspectie doen wij onderzoek naar de bron van het contactgeluid. Aan de hand daarvan bepalen wij hoe wij het kunnen wegnemen of sterk verminderen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.