Geluidsoverlast horeca

Uitgaansgebieden worden steeds meer getekend door de aanwezigheid van vele terrassen. Niet alleen ’s zomers, maar ook in andere jaargetijden met behulp van ‘heaters’. Dit is voor velen een toonbeeld van gezelligheid. Alleen niet voor de omwonenden van de etablissementen. Die worden tot laat in de avond gehinderd door de horeca overlast van geroezemoes en muziek. Sommige zaken nodigen zelfs hele bands uit, die vele decibellen produceren. Dit alles levert regelmatig een hoop ergernis op bij wijkbewoners, terwijl men vaak niet bij hen stilstaat. KGI-Groep biedt tal van mogelijkheden om dit soort vervelende situaties op te lossen.

Neem contact op

Geluidsoverlast horeca regels

Horeca-etablissementen zijn vaak gevestigd in de ‘gezellige stad’. Veelal in de pittoreske buurten, die een groot aantal bezoekers aantrekken. Deze horecazaken produceren samen meestal flink wat geluid. Daarom bedacht de overheid regels die sommige gemeentes online vermelden onder het kopje ‘regels geluidsoverlast horeca’. Die zijn er niet voor niks, want vaak wonen er tal van mensen in het uitgaansgebied. Zij hebben ook recht op een prettige leefomgeving. Waarschijnlijk zullen niet alle ondernemingen zich aan de geluidsnormen houden. Daarom kan het lonen om geluidsoverlast van de horeca te melden bij de politie of gemeente. Daarnaast kan bijvoorbeeld een betere geluidsisolatie helpen. KGI-Groep is specialist op dit gebied en denkt daarbij graag mee. Verder kunnen wij je meer vertellen over de regels voor geluidsoverlast.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.