Nagalm

Hinderlijke vormen van galm komen op veel plaatsen voor. Bekend is natuurlijk de nagalm in kerken, maar ook die in gangen en trappenhuizen. Het meest storend is misschien wel de nagalm in een woonkamer. Daardoor zijn gesprekken moeilijker te volgen of kan het geluid daarvan worden versterkt. Muziek luisteren is eveneens minder prettig in een kamer waarin die wordt teruggekaatst. Kortom, akoestiek is een niet-onbelangrijke factor bij het creëren van een plezierige leefomgeving. KGI-Groep biedt tal van mogelijkheden om die bij jou te verbeteren

Wat is nagalm

Nagalm wordt veroorzaakt wanneer geluid op harde en gladde oppervlakten terugkaatst. Laminaatvloeren zijn mooi, maar kunnen hier bijvoorbeeld aan bijdragen. Evenals stenen muren. Veel moderne concertzalen zijn ontworpen om functioneel te zijn en makkelijk schoon te houden. Deze aspecten gaan niet zelden ten koste van de akoestiek en leveren soms nagalm op. Moderne bouwstijlen en interieurs kúnnen wel samengaan met een goede akoestiek. Daarvoor is vaak specialistische kennis nodig, want de oplossing is niet altijd makkelijk te vinden. KGI is expert in nagalm-vermindering.

Nagalm verminderen

Nagalm reduceren behoort zeker tot de mogelijkheden. Daarvoor zijn tal van akoestische oplossingen te bedenken. Het absorberen van het hinderlijke geluid is daarbij een van de toverwoorden. Dit kan bijvoorbeeld met akoestische wanden en palen, maar ook akoestische plafonds. KGI stelt graag een plan op waarmee het de nagalm sterk kan verminderen in de door jou gewenste ruimte. Daarmee zoeken we de bron van de overlast en kijken we naar de remedies ertegen. Om objectieve informatie te verkrijgen, voeren wij eerst een zorgvuldige geluidshinderinspectie uit. Akoestische oplossingen hoeven zeker niet ten koste te gaan van de aanblik. Er zijn zelfs geluidsabsorberende schilderijen die een ruimte niet alleen op akoestisch gebied verbeteren.

Neem contact op

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.