Horeca / evenementen

De Wet milieubeheer, ook wel Activiteitenbesluit genoemd, stelt strenge regels voor geluid van horecagelegenheden. Voor muziek geldt een strengere norm dan voor andere horecageluiden; muziek moet eigenlijk onhoorbaar zijn voor de buren.

Er wordt steeds vaker geklaagd over geluidsoverlast in de horeca en de regels worden dan ook streng gehandhaafd door gemeenten. Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) biedt in samenwerking met onze kennispartners een oplossing voor geluidsisolatie op maat.

Neem contact op

Horecageluid – wat doet u eraan?

Horecageluid oftewel horecalawaai is een onderwerp waar iedereen de mond van vol heeft. Bent u horeca ondernemer, dan heeft u waarschijnlijk vaker dan u lief is te maken met problemen rond horecageluid. Of u nu een kroeg, restaurant of andere horecagelegenheid heeft, er zullen altijd mensen in de omgeving zijn die klagen over horecalawaai.

Als ondernemer heeft u te maken met strenge regels rond horecageluid. Zowel de Wet Milieubeheer als gemeentes kennen stringent beleid inzake horecalawaai en deze regels worden streng gehandhaafd. Met name als het gaat om muziek, zijn de normen voor horecageluid bijzonder zwaar. Hoe kun u als ondernemer de regels rond horecageluid correct toepassen en toch goede zaken doen? 

Horecalawaai en geluidsmeting

Om iets te kunnen doen aan horecageluid moet u in de eerste plaats weten hoeveel geluid u produceert. Een geluidshinder inspectie is in feite de eerste stap in het oplossen van problemen met horecalawaai. De experts van de KGI-Groep kunnen metingen verrichten om exact de hoeveelheid horecageluid van uw onderneming vast te stellen. Het gaat dan niet alleen om het directe horecalawaai vanuit uw bedrijf, maar ook in relatie tot omliggende woningen en wat daarbij toelaatbaar is. Deze metingen kunnen van belang zijn voor een vergunningtraject, maar ook als er klachten zijn over horecalawaai.

Horecageluid en isolatie- of geluidswerende maatregelen

Is eenmaal een betrouwbare meting van het horecalawaai opgesteld, dan kan de KGI-Groep u adviseren over geluidswerende maatregelen en/of isolatie van uw bedrijf. Soms is het al voldoende te weten wat de grenzen zijn van het toelaatbare horecageluid; in andere gevallen kan met geluidsbegrenzing en/of isolatie het horecalawaai beperkt worden. Zodat u als ondernemer weer zonder problemen uw bedrijf kunt exploiteren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.