Geluidsoverlast muziek

Muziek is een grote bron van geluidsoverlast. Buren kunnen die op hoog volume afspelen, maar ook omringende horeca-etablissementen. Die nodigen regelmatig hele bands uit, waarvan het geluid soms in de wijde omtrek te horen is. Verder neemt het aantal muziekfestivals nog steeds toe. De meest aantrekkelijke locaties daarvoor zijn vaak tevens de woonomgevingen van burgers. Gemeentes blijven hiervoor vergunningen verlenen en dus zijn bewoners genoodzaakt zich aan te passen. KGI verzorgt oplossingen waarmee geluidsoverlast door muziek sterk verminderd wordt.

Neem contact op

Geluidsoverlast buren muziek overdag

Geluidsoverlast door muziek is op alle tijden storend. Bekend is dat veel gemeentes de tijd van 22:00 uur als richtlijn hanteren waarop het stil moet zijn in de wijk. Toch kan harde muziek ook overdag veel hinder opleveren. De verschijnselen buren feest en geluidsoverlast gaan helaas maar al te vaak samen en deze beginnen in toenemende mate al ’s middags. Een gesprek aangaan is in eerste instantie het meest aan te raden als je hier het slachtoffer wordt. Heeft de overlast een structureel karakter, dan kunnen andere mogelijkheden worden overwogen. KGI praat je hier graag over bij. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geluidsoverlast muziek buren

Door buren veroorzaakte geluidshinder vindt helaas niet alleen tijdens feestjes plaats. Sommige omwonenden draaien ook thuis regelmatig harde muziek, wat tot veel irritatie leidt. Het produceren van vele decibellen heeft een grens. Er zijn gemeentes die hun bevolking op hun site hierover voorlichten onder de noemer ‘geluidsoverlast muziek regels’. Geluidsisolatie op maat kan eveneens een uitweg bieden uit een dergelijke vervelende situatie. Het kan zijn dat je woning onvoldoende is geïsoleerd. KGI-Groep helpt je om een goede bescherming te creëren tegen overlast van muziek, maar ook andere vormen van geluidshinder. De leefomstandigheden thuis kunnen daardoor drastisch verbeteren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.