Airco geluidsoverlast

Het leidt bij menigeen tot ergernis: door airco’s geproduceerde geluidsoverlast. Velen schaffen een dergelijk apparaat aan zonder na te denken bij de gevolgen voor omwonenden. Airco-systemen kunnen behoorlijk wat geluid voortbrengen. Ze kunnen de rust tijdens mooie zomeravonden verstoren. Als deze apparaten veel overlast veroorzaken, dan zouden ze gedateerd kunnen zijn. Moderne airco’s moeten namelijk aan geluidsnormen voldoen. Daarom zou je in gesprek kunnen gaan met de buren over de overlast die je ervaart en het verouderde systeem dat die veroorzaakt. KGI-Groep begeleidt je hier graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Geluidsoverlast airco buren

Ervaar je overlast van een airco in je appartement of woning? Dit kan tot behoorlijk wat frustratie leiden en zelfs slapeloosheid. Voor 1 april 2021 stelde de overheid geen geluidseisen aan airconditioning-systemen. Daardoor konden fabrikanten deze systemen leveren zonder te hoeven nadenken bij de gevolgen voor omwonenden. Als gevolg daarvan produceren vooral de goedkopere en oudere apparaten een hoop geluid. Wanneer je overlast hebt van de airco van de buren, dan is de kans groot dat die niet aan de nieuwe eisen voldoet. Je zou daarover in gesprek kunnen gaan met hen. Wees daar echter wel voorzichtig mee. Het is verstandig om hier professionele hulp bij te halen. KGI begeleidt je graag bij overlast van airco’s.

Geluidsoverlast airco wetgeving

Nieuwe airco’s mogen niet meer onbeperkt geluid produceren. Sinds april 2021 zijn er wat dit betreft regels gesteld aan nieuwe systemen. Die wetgeving houdt onder andere in dat airco’s niet meer dan 40 db mogen voortbrengen. Voor veel burgers is dit een uitkomst, want door deze apparaten veroorzaakte overlast komt vaak voor. De regels zijn tevens bedoeld om fabrikanten te stimuleren om stillere systemen te maken. Met de nieuwe wetgeving hebben consumenten en bedrijven een handvat om de geluidsoverlast te lijf te gaan. Gemeentes kunnen ook handhaven op de naleving ervan. In bepaalde gevallen kan isolatie tegen de hinder helpen. In dit geval en andere situaties is het raadzaam om hulp te zoeken. KGI-Groep is een ervaren adviseur op dit gebied.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.