Bouwlawaai

Veel mensen hebben last van bouwlawaai in hun omgeving. Bijvoorbeeld degenen die in een nieuwbouwwijk zijn komen te wonen die nog in aanbouw is. Heiwerkzaamheden en overlast van allerlei boren zijn dan aan de orde van de dag.

Uiteraard komt bouwlawaai ook op vele andere plaatsen voor. Als je buren besluiten hun huis te verbouwen, heb je daar vaak maandenlang last van. Het kan zijn dat de geluidsoverlast in jouw omgeving tegen wetgeving indruist. In dat geval heb je handvaten om er iets mee te doen. KGI heeft veel gespecialiseerde kennis op dit gebied. Neem met ons contact op om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op

Bouwlawaai tijden

Er zijn regels gesteld aan de maximale hoeveelheid geluidsoverlast die bouwwerkzaamheden mogen opleveren. Ook aan de tijden waarop die mogen plaatsvinden. Bouw- en sloopwerk mag men alleen verrichten van maandag tot en met zaterdag. Op die dagen mag dit tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Bouwlawaai op zaterdag is dus in zekere zin wel toegestaan. Daar blijft het wat regels betreft niet bij. Het is tevens zo dat des te groter het bouwlaai is, des te korter het mag duren. Er zijn wel uitzonderingen op deze regels. Soms is een akoestisch onderzoek naar bouwlawaai raadzaam. Kortom, het is slim om je te laten voorlichten door een deskundige. KGI-Groep kan je vertellen of en hoe ingrijpen tegen bouwlawaai mogelijk is.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.