Geluidshinder inspectie & Geluidsmeting

Objectieve geluidsmeting

In onze dichtbevolkte maatschappij is geluidshinder een terugkerend probleem. Veel particulieren hebben last van geluidshinder, maar ook ondernemers kunnen ermee worstelen. Geluidsoverlast is een subjectief begrip, maar met een geluidshinderinspectie kan een duidelijke en objectieve geluidsmeting worden gedaan die de basis vormt voor doeltreffende maatregelen. Of u nu een fabriek runt of een horecabedrijf, een geluidsmeting is onontbeerlijk om als ondernemer zeker te weten dat u aan alle regels omtrent geluid voldoet. Een geluidshinderinspectie is vaak noodzakelijk in het kader van vergunningverlening voor zowel bouw als exploitatie van uw bedrijf. Maar ook kan een geluidsmeting nodig zijn als er sprake is van klachten over geluidsoverlast. Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI-Groep) heeft alle expertise in huis voor een geluidshinderinspectie en kan u hierbij van dienst zijn.

Geluidsmeting op maat

Praktisch iedereen die een bedrijf runt, krijgt vroeg of laat te maken met geluidshinder. Is er sprake van nieuwbouw of renovatie, dan kunnen de experts van de KGI-Groep u helpen met een geluidshinderinspectie, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen en de bouw geen vertraging oploopt. Werkt u in de horeca of evenementen sector, dan kan een geluidsmeting- of berekening van pas komen om de geluidshinder voor de omgeving te beperken. Naast een betrouwbare geluidshinderinspectie kan de KGI-Groep u ook adviseren over en helpen met geluidsreducerende maatregelen. Op basis van een geluidsmeting kunnen bijvoorbeeld geluidsbegrenzers worden geïnstalleerd of ingeregeld, maar ook zijn er vele mogelijkheden op het gebied van geluidswerende bouwmaterialen en/of geluidsisolatie.

Neem contact op

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.