KGI Keurmerk

De kwaliteit van geluidsisolatie is niet alleen afhankelijk van de gebruikte materialen maar ook van de mensen die geluidsisolatie monteren. Dankzij het Keurmerk Geluidsisolatie wordt in één oogopslag zichtbaar of een product of dienst aan de gestelde eisen voldoet.

De woorden keurmerk en certificaat worden vaak door elkaar gebruikt. Een certificaat is van oorsprong het papier waarop de keurmerk verlenende instantie verklaart dat een product of dienst aan de eisen voldoet. Dit certificaat geeft het recht om het keurmerk te voeren op of bij het product/dienst. Het proces van keurmerkverlening wordt ook wel certificatie of certificering genoemd. De term keurmerk is hiervoor net zo goed bruikbaar, zeker als de erkende bedrijven een keurmerklogo mogen voeren.

De producten/diensten met een KGI keurmerk worden regelmatig gecontroleerd en klachten worden door een onafhankelijke klachtencommissie beoordeeld en behandeld.

KGI Keurmerk

Wat is het nut van een Keurmerk Geluidsisolatie?

Een Keurmerk Geluidsisolatie heeft nut voor zowel de consument (afnemer) als de leverancier van het product of de dienst. Het keurmerk helpt de consument bij zijn beslissing over een aankoop. Dit is vooral handig als de consument onzeker is en een eventuele miskoop tot behoorlijke schade kan leiden, zoals bijvoorbeeld een ondeskundige montage van de producten.

Dankzij de beoordeling die aan keurmerkverlening vooraf gaat, weet de leverancier of zijn product/dienst aan de gestelde eisen voldoet en op welke punten nog verbetering gewenst is.

De Keurmerken zijn op verschillende manieren in te delen

Soort: Totaalkeurmerk of Deelkeurmerk
Beheer: opstellen eisen, uitvoeren keuringen en dergelijke
Toegekend aan: product / dienst of bedrijf

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.