Laagfrequent geluid

Steeds vaker ondervinden mensen last van laagfrequent geluid. Dit is geluid met lage tonen. Een van de problemen daarvan is dat het vaak niet waarneembaar is. Dat kan alleen op hoge volumes en dan alleen door het te voelen: als druk op de oren en in de vorm van trillingen. Er is bijna niet te ontkomen aan laagfrequent geluid, vrijwel elke geluidsbron produceert het. Ook in de natuur is het een veelvoorkomend verschijnsel. De wind brengt deze vorm van geluid voort, maar ook onweer, de zee en golven. De meeste moeilijkheden worden gerapporteerd rond technieken die de mens uitvond en in gebruik heeft.

Oplossing laagfrequent geluid

Het is niet altijd makkelijk om een oplossing te bedenken tegen laagfrequent geluid. Hoge frequenties zijn eenvoudiger tegen te houden door middel van isolatie. Zelfs het bouwen van een bunker zou niet volstaan om het geluid aan te pakken. Bij zo’n constructie kan het nog via de grond doordringen in de vorm van trillingen. Tegen laagfrequent geluid isoleren is dus meestal niet aan te raden. De kans is aanwezig dat de oorzaak ervan bij de buren ligt. KGI kan in dit geval en andere situaties hulp bieden. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Laagfrequent geluid opsporen

Door middel van metingen is de bron van laagfrequent geluid op te sporen. Die kan liggen bij apparatuur van de buren, zoals cv-ketels of warmtepompen. Ook kunnen windturbines er de oorzaak van zijn, of vele vormen van verkeer. Helaas is de oorsprong niet altijd makkelijk te vinden. Een golf laagfrequent geluid kan een bereik hebben van wel 50 kilometer. Zodoende kan bijvoorbeeld industrie op afstand eveneens de bron ervan zijn. Kortom, het is vaak een complex probleem waar je deskundige hulp bij kunt gebruiken. KGI is op dit gebied een vakkundige en gerenommeerde partner.

Laagfrequent geluid overlast

Langdurige blootstelling aan laagfrequent geluid kan aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Tot nu toe werd er slechts weinig onderzoek naar gedaan, maar er zijn signalen dat een flink deel van de bevolking er last van ondervindt. Slaapproblemen zijn een veelvoorkomend symptoom, evenals vermoeidheid, hoofdpijn en benauwdheid. Ook psychisch lijden veel mensen onder laagfrequent geluid. Dit kan niet de minste aandoeningen veroorzaken, zoals burn-out en depressie. Daarmee zijn de maatschappelijke gevolgen van deze overlast groot. Als je denkt last te hebben van laagfrequent geluid, is het raadzaam om deskundige hulp in te schakelen. KGI-Groep is sinds jaar en dag gespecialiseerd op dit gebied. Contact met ons opnemen kan vrijblijvend.

Meting laagfrequent geluid

Laagfrequent geluid is vaak niet waar te nemen. Daardoor stuiten mensen die er last van hebben vaak op onbegrip. Een meting kan in zo’n geval uitkomst bieden. Daarmee kun je de aanwezigheid van laagfrequent geluid onomstotelijk vaststellen. Het is raadzaam om daarvoor professionele hulp in te schakelen. Het meten van dit geluid is namelijk een complexe aangelegenheid. KGI-Groep is specialist in het uitvoeren van dit soort metingen. Het is daardoor ook mogelijk om de bron van de lage frequenties op te sporen. Daarmee komt een oplossing van de overlast dichterbij, waardoor vervelende klachten kunnen verdwijnen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.