Verkeerslawaai

Veel bedrijven vestigen zich nabij drukke verkeersaders en stations. Het grote voordeel daarvan is de goede bereikbaarheid. Het nadeel is de aanwezigheid van een groot aantal decibellen aan omgevingsruis. Ongemerkt registreren onze hersenen die de hele dag, wat veel energie kost. Vele ondernemingen en particulieren kiezen daarom voor geluidsisolatie die lawaai tegenhoudt. KGI-Groep specialiseerde zich in oplossingen tegen ongewenste omgevingsruis. Wij denken graag met je mee over een geluidswerende remedie voor de specifieke situatie van jouw bedrijf of woning.

Verkeerslawaai tuin

Bij geluidsisolatie ligt de nadruk vaak op de leefomstandigheden binnen. Daarbij probeert men om verkeersoverlast te verminderen door het aanbrengen van geluidswerend materiaal. In de zomermaanden leven mensen meer buiten en willen dan graag kunnen plaatsnemen in hun tuin. Helaas worden sommigen daarvan weerhouden door de aanwezigheid van verkeerslawaai. KGI biedt oplossingen waardoor mensen die nabij verkeersaders wonen toch van hun tuin kunnen genieten. Het brengt hen veel extra levensvreugde om ook gasten te kunnen ontvangen tijdens warme zomeravonden. KGI helpt hier graag aan mee.

Neem contact op

Geluidsnorm verkeerslawaai

Op veel plekken wordt de geluidsnorm voor verkeerslawaai helaas overschreden. Is het niet structureel, dan wel steeds terugkerend door bepaalde voorbijrijdende voertuigen. Lawaaierige motoren zijn hier een voorbeeld van. Voor deze voertuigen stelde de overheid strikte geluidsnormen, alleen is de handhaving daarvan lastig. Sommige motorrijders verwijderen illegaal hun geluidsdemper, tot last van velen. Zolang dit soort zaken blijven gebeuren, is het helaas noodzakelijk om je aan te passen aan de situatie. KGI-Groep denkt in zo’n geval graag met je mee. Wij hebben tal van oplossingen in ons assortiment om ervoor te zorgen dat je aanzienlijk minder of helemaal geen last meer hebt van verkeerslawaai.

Verkeerslawaai in huis

Verkeerslawaai en woningen, helaas zijn ze maar al te vaak een combinatie. Doordat grond schaars is, bouwt men veel woonwijken nabij drukke verkeerswegen. Dit leidt bij velen tot ergernis en stress, wat begrijpelijk is. Verkeer kan op vaste basis vele decibellen aan geluid produceren. Bij een geluidmeting in huis kunnen de getallen dan ook hoog oplopen. Ongemerkt kost dit veel energie voor degenen die eraan blootgesteld worden. Hier zijn meerdere oplossingen tegen te bedenken. KGI-Groep specialiseerde zich hierin en verbeterde bij tallozen de leefsituatie. In bepaalde gevallen kan ook de ‘subsidieregeling sanering verkeerslawaai’ van toepassing zijn. KGI weet wanneer deze van pas komt.

Verkeerslawaai verminderen

KGI-Groep heeft tal van mogelijkheden in huis om verkeerslawaai te verminderen. In opdracht van de overheid zetten wij in sommige gebieden ook geluidsschermen langs de wegen. Wij komen graag langs om te zoeken naar de beste oplossing in jouw specifieke situatie. Soms kan een eenvoudige ingreep al het nodige bewerkstelligen. Lijdzaam toezien is in ieder geval niet nodig. Hinder van verkeerslawaai is een normaal verschijnsel. Zeker in Nederland, waar de huizen relatief dichtbij drukke verkeersaders te vinden zijn. KGI is specialist in het verminderen van dit soort overlast. Ingrepen om de geluidsdruk te verminderen, sorteren vaak meteen effect. De leefomstandigheden van de desbetreffende bewoners verbeteren daardoor aanzienlijk. Met een meer algeheel gevoel van welbevinden als gevolg.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.