Akoestisch meetsysteem

KGI-Groep heeft de beschikking over de meest geavanceerde akoestische meetsystemen. Onze inspecteurs zijn uiterst bekwaam in het verrichten van geluidmetingen. Met een geluidshinder-inspectie maken zij onomstotelijk duidelijk wat de bron van het geluid is en hoe eventuele hinder te verhelpen. Het op basis daarvan op te stellen geluidshinder-rapport is een begin van de oplossing. Voordat je begint met geluidsoverlast te bestrijden, wil je eerst weten hoe je dit het beste kunt doen. KGI heeft een grote staat van dienst op dit gebied. Wij gaan zorgvuldig te werk en garanderen een reductie van de geluidshinder. Wil je de akoestiek meten? Zoek dan vrijblijvend contact met KGI-Groep.

Wat is akoestiek?

Het woord ‘akoestiek’ wordt vaak gebruikt. Dit houdt kortweg in: de wetenschap die onderzoek doet naar geluid. Geluid komt weer voort uit trillingen die meestal verplaatst worden door de lucht. Regelmatig hoor je: ‘De akoestiek is hier niet goed’, of juist: ‘De akoestiek in deze zaal is voortreffelijk’. In dit geval spreekt men over de invloed die een ruimte heeft op geluid. Wanneer de akoestische omstandigheden niet goed zijn, wordt dit vaak bemerkt door de aanwezigheid van nagalm. KGI geeft advies over akoestiek. Voor het verbeteren van akoestiek hebben wij tal van oplossingen.

Neem contact op

Akoestiek verbeteren

KGI-Groep weet hoe je de akoestiek bij jou kunt verbeteren. Wij zijn een zogenoemd ‘akoestiek bedrijf’ dat een groot assortiment met oplossingen aanbiedt. Afhankelijk van de situatie kijken we naar de best werkende methode. Soms kunnen geluidspanelen het meeste effect sorteren, soms kan een aanpassing aan de gladde plafonds en vloeren veel bewerkstelligen. Wij garanderen dat onze akoestiek oplossingen tot een verbetering zullen leiden. Allereerst kun je door ons je akoestiek laten meten. Na het afronden van de aanpassingen doen we dat nog een keer, zodat het effect meetbaar is.

Akoestiek meten

Wil je je akoestiek laten meten? KGI is een deskundige partner op dit gebied. Wij deden dit al op talloze plaatsen en inventariseerden daarmee de desbetreffende situaties. Akoestiek meten in huis is een van de mogelijkheden, net als akoestiek meten op kantoor. Wat de omstandigheden ook zijn, KGI geeft advies over wat te doen met de akoestiek. Wij hebben de beschikking over een groot arsenaal met akoestiek oplossingen. Bijvoorbeeld gebedshuizen zijn plaatsen waar veel nagalm heerst. Kerkbesturen kunnen er daarom voor kiezen om de akoestiek van hun kerk te laten meten. Wij kijken vervolgens naar welke verbeteringsmogelijkheden er zijn.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.