Akoestisch onderzoek voor vergunningverlening

Voor het verkrijgen van een vergunning is het vaak nodig om een akoestisch onderzoek te laten verrichten. Daardoor krijg je een totaalbeeld van alle geluiden uit de omgeving, zoals laagfrequent en impulsachtig geluid. De aanwezigheid daarvan kan gevolgen hebben en daarom is het uitvoeren van een akoestisch onderzoek raadzaam bij bijvoorbeeld nieuwbouw. KGI-Groep is een specialistisch akoestisch onderzoeker. Wij meten alle omgevingsgeluiden met de grootst mogelijke precisie en geven de resultaten achteraf duidelijk weer. Goede verslaglegging is namelijk uiterst belangrijk om een bouwvergunning te verkrijgen op basis van het akoestisch onderzoek. Neem vrijblijvend contact op met KGI-Groep voor meer informatie.

Akoestisch onderzoek horeca

Er zijn verschillende redenen voor een horecazaak om een akoestisch onderzoek te laten doen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een vergunning van de gemeente te verkrijgen. Of om aan omwonenden te bewijzen dat het geluid van muziek of bezoekers binnen de marges blijft. Een akoestisch onderzoek kan tevens aan de basis staan van maatregelen om geluidsoverlast te verhelpen. KGI heeft tal van methodes in haar assortiment om dit te bewerkstelligen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kunnen wij bepalen waar de hinder vandaan komt en mogelijke oplossingen. Neem vrijblijvend contact op met KGI voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Akoestisch onderzoek activiteitenbesluit

In het Activiteitenbesluit staan regels voor bedrijven met activiteiten waarbij de Wet milieubeheer van toepassing is. Sommige daarvan hebben een omgevingsvergunning nodig om met hun werk te kunnen beginnen. Vaak is het uitvoeren van een akoestisch onderzoek essentieel om een omgevingsvergunning te verkrijgen. Daarmee krijg je een overzicht van het geluid dat het bedrijf produceert en de eventuele gevolgen daarvan voor de omgeving. De resultaten worden gepubliceerd in een duidelijk geschreven rapport, dat belangrijk is voor lokale overheid. KGI is een specialist in het uitvoeren van dergelijke onderzoeken. Wij kunnen je tevens van alle informatie voorzien omtrent de omgevingsvergunning. Verschillende vormen van akoestisch onderzoek variëren in kosten. Op basis van de specifieke situatie kunnen wij daarvan een inschatting maken.

Akoestisch onderzoek bestemmingsplan

Een akoestisch onderzoek kan een belangrijk onderdeel zijn van een bestemmingsplanprocedure. Wanneer de bestemming van een pand wordt gewijzigd van woning naar bedrijf, wil de gemeente vaak weten welke omgevingsgeluiden dit teweeg gaat brengen. Een akoestisch onderzoek kan ook benodigd zijn om een bouwvergunning te verkrijgen. KGI-Groep weet wat lokale overheden wensen en hoe zij gegevens gepresenteerd willen zien. Zoek met ons contact als je het verkrijgen van vergunningen eenvoudiger wilt maken. Waarschijnlijk ben je benieuwd naar de kosten van dit alles. Een akoestisch onderzoek bij de wijziging van een bestemmingsplan kan in kosten verschillen van onderzoeken voor andere doeleinden. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met KGI-Groep.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.