Trillingsmetingen

Trillingen kun je door middel van metingen registreren. Bekend is dat trillingen tot een hoop overlast kunnen leiden. Daarom is de maximale hoeveelheid die mag voorkomen aan een maximum gebonden. Met een meting kun je vaststellen of de trillingen binnen deze bandbreedte blijven. Is dit niet zo, dan kan er eventueel opgetreden worden.

De meeste metingen worden gedaan in een aantal vaker voorkomende situaties. Bijvoorbeeld bij machines, verkeer, aardbevingen en heiwerkzaamheden. Het is belangrijk dat het meten van trillingen zo precies mogelijk gebeurt. Een teveel eraan kan namelijk grote gevolgen hebben. Daarom kun je dit beter overlaten aan een specialist als KGI.

Neem contact op

Trillingsmeter

Een trillingsmeter wordt bijvoorbeeld gebruikt in de bouw. Zo’n trillingsmeter zet men bijvoorbeeld in bij het heien voor een fundering. Om wat voor reden je trillingen ook wilt meten, je wilt dat het met de grootst mogelijke precisie gebeurt. KGI weet hoe je dit doet. Het signaleren van een te hoog trillingsniveau kan van groot belang zijn. Te veel trillingen kunnen namelijk schade veroorzaken, met mogelijk grote gevolgen. Niet voor niets is een trillingsmeter een
veelvoorkomend verschijnsel in gebouwen. Laat je trillingsmeting over aan een deskundige partij. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met KGI voor meer informatie.

Trillingsmeter heiwerk

Heiwerk leidt tot veel trillingen. Die kunnen tot ver reiken en soms zelfs schade veroorzaken. Met een trillingsmeter bij het heien kun je de sterkte ervan meten. Daarmee stel je vast of die binnen de toegestane marges blijft. Is dit niet zo, dan is het te overwegen om stappen te ondernemen. Trillingsmetingen worden daarnaast verricht bij pompen, die ook veel trillingen voortbrengen. KGI stond al talloze partijen bij in dit soort zaken. Wij lossen de door trillingen veroorzaakte overlast graag op. Het is namelijk iets om serieus te nemen, want een teveel aan trillingen kan veel teweegbrengen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.