Geluidsoverlast buren

Het is een van de meest voorkomende vormen van geluidsoverlast: die geproduceerd door buren. Deze geluidshinder heeft tevens de meeste impact. Ze beïnvloedt het privé-leven van degenen die er het slachtoffer van zijn aanzienlijk. Harde muziek kan er de oorzaak van zijn, maar ook een hoog tv-volume. Daarbij kan het zomaar zijn dat de hinder veroorzakende buren in andere situaties niet tot last zouden zijn. Een gehorige, slecht geïsoleerde ruimte kan dan aan het probleem ten grondslag liggen. Kortom, buren geluidsoverlast kan veel verschillende verschijningsvormen hebben.

Geluidsoverlast buren koopwoning

Last van geluidsoverlast van buren in jouw appartement of woning? Als je hier bevestigend op antwoordt, maak je onderdeel uit van een groot gezelschap dat hiermee te maken krijgt. Je staat er dus niet alleen in en er zijn veel oplossingen tegen dit probleem te bedenken. Structurele geluidsoverlast is helemaal vervelend als die je overkomt met een koopwoning. Je kunt dan niet van mogelijkheden gebruikmaken die huurders hebben, zoals bijvoorbeeld de huurbaas inschakelen. Geluidsoverlast van buren oplossen? KGI is specialist op dit gebied en een gerenommeerde partner om geluidshinder te lijf te gaan.

Neem contact op

 

Geluidsoverlast buren tijden

De overheid bedacht tal van geluidsnormen. Deze begrenzen de mogelijkheid om grote hoeveelheden geluid te produceren. Er zijn helaas geen harde, geschreven wetten waarin tijden staan waarbinnen dit is toegestaan in wijken. Wel is het zo dat burenoverlast in een hoop gemeentes strafbaar is en op veel plaatsen gebruikt men 22:00 uur als tijdstip waarop het stil moet zijn in de buurt. Het is verstandig om eerst met de buren in gesprek te gaan over de geluidshinder. Het direct inschakelen van een externe partij of rechtsbijstand kan namelijk intimiderend overkomen. KGI-Groep begeleidt je graag om vervelende, structurele geluidoverlast-situaties op te lossen.

Geluidsoverlast buren meten

Wil je geluidsoverlast meten van je buren? Met geluid-meetapparatuur kan KGI door buren veroorzaakte geluidshinder meten. Wij plaatsen die een week in de woning en kunnen daarmee exact vaststellen wat de mate van hinder is en de tijdstippen. Na afloop van deze periode analyseren wij de gegevens en maken er een rapport van. Daarin staat een gedegen overzicht van de situatie. Daarnaast adviezen over de eventuele te nemen stappen. Het is wel van belang om goed na te denken over de keuze om deze weg te bewandelen. KGI-Groep gaat graag met je in gesprek om erover te sparren.

Geluidsoverlast buren opnemen

Het kan zinvol zijn om opnames te maken van de geluidsoverlast van buren. Op die manier kun je een dossier opbouwen en de situatie tonen aan de politie. Voor eventuele juridische stappen is dit tevens belangrijk. Toch is het raadzaam om voorzichtig te zijn met deze werkwijze. Zo kunnen de gemoederen bijvoorbeeld onnodig hoog oplopen als buren hier kennis van nemen. Laat je daarom goed adviseren. KGI-Groep specialiseerde zich op dit gebied. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of plan een online consult.

Geluidsoverlast verbouwing buren

Geluidshinder van klussende buren is een veelvoorkomend probleem. Het aantal bouwmarkten groeit gestaag, net als het aantal doe-het-zelvers. Velen van hen vinden het fijn om in hun vrije tijd met de handen bezig te zijn. Ze blijven echter hobbyisten en verspreiden het werk vaak over een langere tijd. Met een voortdurende geluidsoverlast voor buren door klussen als gevolg. Het kan zinvol zijn om hierover met hen in gesprek te gaan. KGI-Groep begeleidt je daar graag bij. Er zijn vele manieren te bedenken om geluidsoverlast door het werken van buren te beperken.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.