Industriële bedrijven

Akoestisch beheer

Het akoestisch beheer van industrieterreinen is vastgelegd in de Wet Geluidshinder (Wgh). Op industrieterreinen mogen zich bedrijven (inrichtingen) vestigen die een zware geluidbelasting voor de omgeving veroorzaken (voormalige categorie A-inrichtingen uit de Hinderwet). Bij de bouw of renovatie moeten deze bedrijven zorgen voor adequate geluidsisolatie ter bestrijding van industrielawaai. In de Wgh is voor industrieterreinen ook een aantal artikelen opgenomen over zonebeheer en sanering.

Geluidsisolatie bij ontwerp en bouw

Om een efficiënte geluidsisolerende omkasting te ontwerpen tegen industrielawaai is kennis van bouwtechnieken vereist. Een omkasting kan permanent of modulair zijn en bestaan uit diverse materialen. Meestal worden omkastingen gebouwd met speciale, gemakkelijk verplaatsbare, geluidsisolerende panelen. Het kenniscentrum Geluidsisolatie kan u een totaalconcept aanbieden waarbij wij zowel de planning, materiaalkeuze als de uitvoering voor onze rekening nemen.

Neem contact op

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.