Handhaving van geluidsvoorschriften

In een omgevingsvergunning staan vaak geluidsvoorschriften vermeld. Het bevoegd gezag - vaak de gemeente - moet vervolgens toezien op de naleving daarvan. Dit handhaven doet men door geluidsmetingen uit te voeren. Wat daarbij de richtlijnen en methodes zijn, staat in de verkregen vergunning. Twijfel je of je wel aan de voorschriften daarin voldoet? KGI kan op elk gewenst moment een geluidsmeting doen om dit vast te stellen. Daarbij voorkom je een eventuele berisping van de overheid, met alle gevolgen van dien. Wij kunnen je ook helpen om aan de eisen te voldoen voor een nog te verkrijgen omgevingsvergunning.

Geluidsvoorschriften activiteitenbesluit

In het Activiteitenbesluit staan regels om geluidsoverlast door bedrijven tegen te gaan. Tevens bevat dit meer in het algemeen voorschriften om het milieu te beschermen. Het Activiteitenbesluit maakt het doen van akoestisch onderzoek in bepaalde gevallen noodzakelijk. Wanneer een inrichting wordt opgericht of veranderd, is het soms zaak om daar melding van te doen bij de gemeente. Bijvoorbeeld als de nieuwe inrichting een ‘zeer reële kans op geluidhinder’ met zich meebrengt. In dat laatste geval is de uitvoering van een akoestisch onderzoek zelfs verplicht. Zorg ervoor dat je bij deze belangrijke zaken niet voor verrassingen komt te staan. Een specialist als KGI kan je alles over de voorschriften vertellen. Uiteraard verrichten wij tevens de zorgvuldigste akoestische onderzoeken.

Neem contact op

Geluidsvoorschriften horeca

In een horecavergunning staan vaak geluidsvoorschriften vermeld. Deze verschillen per gemeente en regelmatig zelfs per deel daarvan. Midden in een stad gelden vaak andere regels dan in een buitengebied. Bij de oprichting van een horecazaak op een plek met voorheen een andere bestemming verlangt de gemeente of provincie vaak een akoestisch rapport. KGI-Groep kan dat voor je opstellen en ervoor zorgen dat je aan de gestelde eisen voldoet. Soms is het voor een horeca-onderneming niet noodzakelijk om binnen de voorschriften te blijven. Dit is bijvoorbeeld zo bij van te voren gemelde festiviteiten. Wil je meer weten over geluidsvoorschriften in de horeca? Of heb je een andere hulpvraag? KGI-Groep is je daarbij graag van dienst.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Deze kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerd adverteren. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.